пʼятницю, 13 квітня 2012 р.

Прогулянки роблять людину розумнішою



Незвичайну користь прогулянок на свіжому повітрі виявили американські вчені. Фахівці встановили, що таке проведення часу крім інших плюсів ще й підвищує рівень інтелекту, повідомляють зарубіжні ЗМІ.
Незвичайне відкриття група американських нейрохірургів з Університету штату Іллінойс зробила під час  дослідження роботи головного мозку декількох десятків добровольців. Вченим вдалося встановити пряму залежність розвитку інтелекту від прогулянок.
За словами дослідників, механізм цієї дії дуже простий: на вулиці людині доводиться постійно реагувати на численні зовнішні подразники, а це, в свою чергу, активізує діяльність всієї структури головного мозку, примушуючи інтелект розвиватися.
Для того, щоб помітно збільшити рівень інтелекту, людині необхідно здійснювати по три піші прогулянки на тиждень, причому їх тривалість не повинна бути менше 40 хвилин за  раз.
Нагадаємо, що раніше американські вчені знайшли ще один незвичайний спосіб підвищити рівень інтелекту. Дослідники з’ясували, що для цього людині необхідно тренувати короткочасну пам’ять мозку, тобто  робочу пам’ять.
Під час серії експериментів над лабораторними мишами фахівці з’ясували, що короткочасна пам’ять та інтелект мають схожі взаємозв’язки і в людському мозку. У зв’язку з цим вчені рекомендували покращувати функції робочої пам’яті, використовуючи для цього читання і переказ текстів, складаючи списки покупок, намагаючись потім пройтися по магазину без його використання та заучуючи напам’ять номери потрібних телефонів. Американські експерти вказали, що такі вправи здатні зробити людину розумнішою.

Немає коментарів:

Дописати коментар